Egymilliárd forintból új sportcsarnok épült Solton

Gazdaság, 2021.10.05

Egymilliárd forintért, állami támogatásból és önkormányzati önerőből többfunkciós sportcsarnok épült Solton - tájékoztatta a város polgármestere kedden az MTI-t.

Németh István elmondta: a régen várt beruházás 550 millió forintos önerejének előteremtése komoly takarékoskodás eredménye, amelyet az egyedi kormánydöntés nyomán megítélt 450 millió forint állami támogatással egészítettek ki.

Kiemelte, a fejlesztés óriási jelentőségű a település életében, ugyanis a nagymúltú sportegyesületekkel is büszkélkedő városnak eddig nem volt sportcsarnoka, de több száz látogató befogadására alkalmas fedett közösségi tere sem.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a korszerű létesítmény a jövőben nemcsak a városi sportéletnek, hanem az iskolában folyó mindennapos testnevelésnek is helyet ad. Többfunkciós jellegéből adódón az ifjúsági fúvószenekarnak és a helyi mazsorett csoportnak is próba-, illetve fellépési lehetőségeket biztosít, egyúttal újabb teret nyit a kulturális életnek, hiszen ezentúl olyan rendezvényeket is meg tudnak tartani, amelyekre a befogadóképesség hiánya miatt eddig nem volt lehetőség.

Az általános iskola diákjai délelőtt, az egyesületek pedig a délutáni órákban és a hétvégeken tudják majd különféle sport és kulturális programokra használni az új létesítményt - tette hozzá a polgármester.

A csaknem 2400 négyzetméter alapterületű sportcsarnok 25×45 méteres küzdőtere kiválóan alkalmas kézilabda-, röplabda-, kosárlabda-, teremlabdarúgás- vagy teniszedzések és -versenyek lebonyolítására. A 150 ülőhelyes nézőtér befogadóképessége pedig mobil lelátók alkalmazásával csaknem háromszorosára is bővíthető.

A sportcsarnok fűtését az iskola területén lévő biomasszakazánról távhővezetéken keresztül biztosítják - ismertette Németh István.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!