Egységesítették a szakmai képzés digitális módszertanát

Gazdaság, 2021.03.30

Lezárult a szakmai képzés digitális módszertanának egységesítése a Széchenyi 2020 programban; a kiemelt projekthez az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. konzorciuma 1,66 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) valamint a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) forrásaiból - közölte az IKK kedden az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozták, a projekt kiemelt célja a szakképzés és felnőttképzés munkaerőpiaci igényekhez illeszthetőségének biztosítása a digitális kompetenciafejlesztés, tanulás szempontjának hangsúlyosabb érvényre juttatásával.

Kifejtették, az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. a szakmai képzés digitális módszertanának egységesítését a szakképzési struktúra megújításának mentén végezte el. A projekttel megvalósult a szakképesítések szakmai és vizsgakövetelmények kompetencia-alapú megújítása, a végrehajtás módszertanának kidolgozása, a szakképesítések tartalmi és szakmai követelményeihez kapcsolódó módszertani javaslok kidolgozása.

A közleményben kiemelték, a projekt támogatta a Digitális oktatási stratégia intézkedési terv céljait, szakmai támogatást nyújtott az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyes vonatkozó fejlesztéseihez, továbbá kialakították a Digitális szakképzési és felnőttképzési módszertani központot.

A projekt keretében kidolgozták a szakképzési életút, a szakmai képzettséget szerzettek nyomon követési rendszerének szabályozási és működési koncepcióját is - tájékoztatott az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!