Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a BlackRock alapkezelő

Gazdaság, 2019.02.14

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb pénzügyi befektető társaságának, az amerikai BlackRock alapkezelőnek a budapesti innovációs és technológiai központja.

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a BlackRock alapkezelő A megállapodást Melanie Seymour, a BlackRock Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora írták alá csütörtökön Budapesten.

Melanie Seymour, a BlackRock Hungary ügyvezető igazgatója az eseményen arról beszélt, hogy a BlackRock budapesti történetében mérföldkőnek számít a megállapodás, szeretnék még jobban megérteni Magyarországot. Az elmúlt két évben a BlackRock Budapest jelentős lépést tett a cég utánpótlásának megteremtése irányába. A következő 5-10 évben diplomázó hallgatóknak már egészen más képességekkel kell rendelkezniük és más követelményeknek kell megfelelniük, ahogy a világ változik - vélekedett. Az együttműködés a hosszú távú partnerség kezdete, amivel Magyarországot, a világot, és a hallgatókat, a jövő generációt egyaránt segíteni szeretnék - jelentette ki.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára az aláírás alkalmából azt mondta: a megállapodás a magyar felsőoktatás rendszerváltásának a szimbóluma, ami 30 éve késik. Kelet-Németországban ez 30 évvel ezelőtt megtörtént az ország újraegyesülésekor. Hozzátette: a világban azt látni, hogy az egyetemek 40-50 éve még "elefántcsont-toronyban" működtek, az ott keletkezett tudás esetlegesen kerülhetett ki. Az elmúlt 3 évben számos nemzetközi példát tanulmányoztak a magyar innovációs és egyetemi ökoszisztéma átalakítását megelőzően.

Kifejtette: a felsőoktatási és tudományos rendszerváltás első szimbolikus lépése volt a Budapesti Corvinus Egyetem finanszírozásának átalakítása, és az első szimbolikus együttműködése a mostani megállapodás. "Ezt azért csinálja a kormány, hogy az egyetemekről minél felkészültebb hallgatók kerüljenek ki, akik megállják a helyüket Magyarországon és a világban bárhol" - fogalmazott, hozzátéve: szeretnék ha azt lehetne elmondani a magyar felsőoktatásról és első körben a Corvinusról, hogy az egyetem a világ élvonalát képviseli, aki itt tanul, az ugyanazt a tudást megkapja, amit a világ "szentélyeinek" számító legfejlettebb amerikai, angol, nyugat-európai, szingapúri vagy japán egyetemeken.

Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora egyedülállónak nevezte a megállapodást, miszerint elsősorban oktatási-kutatási területeken dolgoznak majd a BlackRock alapkezelővel. Az aláírás csak az együttműködés kezdetét jelenti, amely nem elsősorban a pénzről szól - húzta alá.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!