Együttműködési megállapodást kötött az NMHH az Infotér Egyesülettel

Gazdaság, 2023.01.12

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér Egyesület) - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Az összefogást az információs társadalom fejlődésének támogatásával, valamint a lakosság, a gazdasági szereplők, az oktatási és kutatási szektor szakmai tájékoztatásával indokolták.

Az NMHH küldetése a belföldi hírközlési piac szabályozása és felügyelete, figyelmének középpontjában a magyar információs társadalom fejlődése és az infokommunikációs szolgáltatások helyzete áll. Az együttműködő egyesület szervezi Magyarország legrangosabb, leglátogatottabb infokommunikációs rendezvényeit, amelyek a hatóság közérdekű szakmai céljait is közvetítik - tették hozzá.

Idei terveik között a közlemény szerint szakmai fórumok rendezése, kutatások és kiadványok készítése szerepelnek. Októberben rendezik meg az Infotér konferenciát, amelyen a szakemberek minden évben megvitatják a digitalizáció irányát, értékelik a technológiai fejlesztéseket, és tájékozódnak a további lehetőségekről. A hatóság szakértőinek részvételével megrendezett tavalyi rendezvény hozzájárult ahhoz, hogy az infokommunikációs szektorban fennmaradjon a megbízható, kiszámítható és zavartalan piaci környezet.

Az idei Infotér konferencia egyik fontos témája lesz a decemberben hatályba léptetett Digital Services Act, a digitális szolgáltatásokról szóló uniós rendelet, amely 22 év után váltotta fel a korábbi szabályozást. Magyarországon elsősorban az NMHH hatásköre a tájékoztatás ennek tartalmáról, valamint az, hogy a törvényben szabályozott kérdéseknek érvényt szerezzen, és figyelemmel kísérje azok piaci hatásait- olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!