Együttműködik a Versenyhivatal és a Corvinus Egyetem a közgazdaságtudomány fejlődéséért

Gazdaság, 2021.04.14

Együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) a magyar közgazdaságtani szaktudás fejlesztéséért és támogatásáért. A megállapodás hallgatói és kutatói szinten egyaránt hatékony keretet biztosít a versenyhatóság és az egyetem közötti tudásmegosztásra - közölte a GVH az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a GVH széles körben - többek között gyakorlati oktatási programok és projektek szervezésével, kiemelkedő tehetségek egyéni gondozásával és képzési műhelyek támogatásával - segíti majd elő a versenyközgazdaságtani és versenypolitikai témák oktatását és kutatását. Az egyetem pedig többek között a viselkedés-közgazdaságtannal kapcsolatos tréninggel támogatja a versenyhatóság munkatársait.

A közlemény idézi Rigó Csaba Balázst, a GVH elnökét, aki elmondta: a versenyhatóság feladatainak ellátásához szüksége van a jövő közgazdasági elemzőinek munkájára. Az egyetem hallgatóinak és kutatóinak pedig szükségük van a hatóságnál felhalmozott, speciális tudásra és gyakorlati tapasztalatra, amelynek elsajátítására nincs máshol lehetőség. A most aláírt megállapodás így egyaránt szolgálja a tiszta verseny előnyeit, vagyis a magyar fogyasztók érdekeit és a hazai közgazdaság-tudomány fejlődését - mondta.

"Az egyetem nagy hagyományokkal rendelkezik a közgazdász képzésben. A megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók a közgazdaságtani, piacelméleti és szabályozási kérdéseket valós körülmények között, valós adatokon és eseteken keresztül elemezhessék, ezáltal a munkaerőpiacon keresett és értékelt kompetenciákat szerezhetnek" - tette hozzá Lánczi András rektor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!