Élelmiszer- és táplálékkiegésztő üzem épül a szabolcsi Nagykállóban

Gazdaság, 2019.12.04

Élelmiszer- és táplálékkiegészítő üzemet épít a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, a több mint 437 millió forint értékű, uniós támogatású beruházás alapkövét szerdán tették le a nyírségi kisvárosban.

Bölcskei György, a társaság ügyvezetője elmondta, a társaság szabolcsi és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, gyümölcstermesztéssel foglalkozó gazdákat tömörít, a termeltetésen kívül hűtőházi tevékenységgel és csomagolási kapacitásokkal is rendelkezik.

A város ipari parkjában épülő üzem a két megyében megtermelt almán és meggy feldolgozásán kívül étrendkiegészítő termékeket, porokat és kapszulákat állítana elő a hazai és külföldi piacra - közölte az ügyvezető. A beruházás a tervek szerint 30-40 új munkahelyet teremt majd a városban és a térségben.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen elmondta, a Vidékfejlesztési program 250 pályázója több mint 4 milliárd forint fejlesztési lehetőséget kapott itt Nagykállóban. A most építés alatt álló üzemen kívül gombafeldolgozó üzemeket és hűtőházakat építenek majd a gazdák és a mezőgazdasági vállalkozások - tette hozzá a képviselő.

A nyilvános cégadatok szerint a Kiskertészek Kft. tavaly 15 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele 437 millió forint volt, adózott eredménye pedig meghaladta a 15 millió forintot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!