Elemzők: az építőipar idén éves szinten 22 százalékkal bővülhet

Gazdaság, 2018.11.12

Az építőipar 2018-ban éves szinten 22 százalékkal bővülhet, jövőre pedig a jelenlegi kilátások alapján további 15 százalékos növekedést érhet el - kommentálták piaci elemzők az építőipar szeptemberi teljesítményéről hétfőn megjelent KSH-jelentést.  

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az építőipar szeptemberben érte el eddigi legmagasabb (375 milliárd forint) teljesítési értékét az idén, miközben az ágazat továbbra is hónapról-hónapra folyó áron számolva egyre többet teljesít. Mindezek miatt a szakszövetség felfelé módosította idei prognózisát, így a korábban 2018-ra várt 18 százalékos termelés növekedés helyett már az építőipar 20-22 százalékos növekedésével számolnak.

Horváth András, a Takarékbank elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában közölte a szeptemberi adatok tükrében 2018-ban 22 százalék körüli éves építőipari növekedésre számít, míg 2019-ben az ágazat növekedési üteme meghaladhatja a 15 százalékot.

Az építőipar a harmadik negyedévben elért átlagos 29,2 százalékos növekedésével a július-szeptemberi időszak GDP- növekedéséhez is érdemben hozzá tudott járulni - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!