Elindult a kereskedés a BÉT Xtend piacán a Megakrán részvényeivel

Gazdaság, 2018.12.04

Elindult a kereskedés a középvállalati igényekre szabott BÉT Xtend piacon a platformon elsőként megjelenő kibocsátó, a Megakrán részvényeivel - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Langmáhr Tamás, a Megakrán igazgatóságának elnöke azt reméli, hogy új tőkepiaci kibocsátóként más középvállalatokat is tőzsdei megjelenésre ösztönözhetnek.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója abban bízik, hogy a Megakrán növekedése a nyílt piacon is folytatódik. Felidézte, hogy a vállalkozás az elsők között csatlakozott a BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport közös ELITE Programjához, és elsőként pályázott sikerrel a BÉT tőzsdeérett kkv-kat finanszírozó mentoring programján.

A közleményben kiemelték, hogy az emeléstechnikai és gépsortelepítési szolgáltatásokat nyújtó Megakrán tőzsdei megjelenését 678 millió összértékű tőkebevonás előzte meg. A tranzakcióból a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 40 százalékkal részesedett, 30-30 százalék pedig intézményi és magánbefektetőkhöz köthető. A tőzsdefejlesztési alapnak ez volt az első befektetése.

A céget - mint írták - folyamatos beruházások, szervezeti átalakítás és innovatív fejlesztések tették tőzsdeérett vállalattá. A tőkeági finanszírozás további fejlesztéseket, kapacitásbővítést és piaci terjeszkedést segíthet elő - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!