Elkészült a Cordia prémium kategóriás ingatlanprojektje Varsóban

Gazdaság, 2021.09.20

Befejeződött a Cordia legújabb varsói lakóépületének építkezése, az első lakók már megkezdték a beköltözést - közölte az ingatlanfejlesztő hétfőn az MTI-vel.

A Horyzont Praga 54,5 méter magas, 17 szintes, 164 lakásból álló épület, amellyel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia megvetette a lábát a prémium kategóriás projektek szegmensében.

A közlemény idézte Földi Tibort, a Cordia International igazgatóságának elnökét, aki elmondta: az erős magyar piac mellett Lengyelország is egyre fontosabb szerepet játszik üzleti tevékenységükben. A lengyel piacon csaknem 900 lakás kivitelezését végzik, további 3500 otthon építését tervezik, és várhatóan 500 lakást adnak át az idén.

A Horyzont Praga projekt mellett a Cordia Krakkóban, Varsóban, a Hármasvárosban (Sopot, Gdansk, Gdynia) aktív, de más lengyelországi városokra is kiterjesztené tevékenységét. Az idén a Cordia három új fejlesztést indított el a lengyel piacon, a Polnord portfóliójával együtt pedig az idén több mint 650 lakás meghirdetését tervezi - olvasható a Cordia közleményében.

A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport, amely jelen van Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép- és felsőközép szegmensében, továbbá egy pilotprojekttel rendelkezik Spanyolországban.

A Cordia a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, a varsói tőzsdén jegyzett Polnord SA lengyel lakóingatlanfejlesztő vállalatot, emellett a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív, és a tőzsdén jegyzett ARGO Properties N.V. holland társaság 15,9 százaléka is a tulajdonában van.

A 2020-as konszolidált adatok alapján a vállalatcsoport bevétele 68,3 milliárd forintra nőtt a 2019-es 34,5 milliárd forintról, az adózás előtti eredmény pedig 6,8 milliárd forintról 22,3 milliárd forintra emelkedett. A mérlegfőösszeg 181,6 milliárd forintról 299,2 milliárd forintra, a saját tőke 34 milliárd forintról 69,2 milliárd forintra nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!