Elkezdődött a HelloParks raktárcsarnokának építése Pátyon

Gazdaság, 2022.10.03

Elkezdődött a HelloParks raktárcsarnokának csaknem 1 éven át tartó építése Pátyon - közölte a beruházó hétfőn az MTI-vel.

Terveik szerint az 58 ezer négyzetméteres ipari létesítményt 2023 nyarán fejezhetik be. A majdnem 70 millió euró (csaknem 30 milliárd forint) értékű beruházásban a főváros vonzáskörzetének legnagyobb ipari csarnoka valósul meg, egyúttal ez a társaság eddigi legnagyobb projektje is - írták.

A HelloParks közben Fóton és Maglódon szintén építkezik, a három Pest megyei településen a közlemény szerint a legkorszerűbb épületek fogják kiszolgálni a belföldi logisztikát. Nemes Rudolf vezérigazgató a piaci igényekkel indokolta, hogy egyszerre több helyszínen teljes kapacitással fejlesztenek. A korábban elkészült épületek, a HelloParks Maglód MG1 és HelloParks Fót FT1 alig néhány hónap alatt teljesen megtelt bérlőkkel - tették hozzá.

Az ipari ingatlanokkal foglalkozó társaság a térségben a Futureal tagja. A vállalatcsoport Európa legnagyobb ingatlanfejlesztői közé tartozik, egyúttal a közép- és kelet-európai térség egyik vezető ingatlanbefektetője is. A HelloParks jelenleg 222 hektáron több mint 900 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület létrehozásán dolgozik, folyamatban lévő projektjeinek beruházási értéke megközelíti a 200 millió eurót (körülbelül 80 milliárd forint) - olvasható a közleményben. Beszámolója alapján a 2020-ban létrehozott társaság az alapítás évében 236,5 millió forintos bevételt és 16,38 millió forintos nyereséget ért el, tavaly 1,371 milliárd forintos bevétellel és 82 millió forintos nyereséggel zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!