Emelkedett a BÉT forgalma novemberben

Gazdaság, 2018.12.03

Novemberben 348,4 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) azonnali részvénypiacán, ami jelentősen meghaladta mind az előző hónapban elért 234,6 milliárd forintot, mind a múlt év novemberi 297,8 milliárd forintos forgalmat - közölte a BÉT hétfőn az MTI-vel.

A napi átlagforgalom 17,4 milliárd forint volt, ami másfélszerese az októberben elért egy napra jutó kereskedési értéknek (11,3 milliárd forint), és jelentősen meghaladta az előző év azonos időszakában mért 14,2 milliárd forintos napi átlagforgalmat is.

A közlemény szerint novemberben alapvetően támogató volt a nemzetközi piaci hangulat, így a BÉT részvényindexe, a BUX 37 155 pontról újra 40 ezer pont fölé, 40 109 pontig emelkedett.

A vezető részvények erősödtek az előző hónaphoz képest, a legnagyobb mértékben, 15,1 százalékkal a Magyar Telekom részvényeinek az árfolyama emelkedett 13,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvényei 11,1 százalékot drágultak 200,8 milliárd forintos forgalom mellett. A bankpapírnál arra is felhívták a figyelmet, hogy az OTP-től nagyon erős évet vár a piac, ugyanis Csányi Sándor a társaság elnök-vezérigazgatója már több fórumon is előrevetítette az egymilliárd eurós éves nyereség lehetőségét.

A Mol részvényárfolyama 5,3 százalékkal emelkedett 53,5 milliárd forintos forgalomban, míg a Richternél 5,5 százalékos volt az erősödés 42,5 milliárd forintos forgalom mellett.

A kisebb forgalmú papírok közül ezúttal is a 4iG informatikai cégre figyeltek leginkább a befektetők, ezt támasztja alá, hogy a részvény ára novemberben 78 százalékkal, 2100 forintra emelkedett, 15 milliárd forint feletti forgalom mellett.

A befektetési szolgáltatók rangsorában ezúttal a Wood & Company került az élre 177,3 milliárd forintos duplikált forgalommal, a Concorde Értékpapír végzett a második helyen 170,8 milliárd forintos forgalommal, a harmadik legnagyobb forgalmat, 92,6 milliárd forintot az Erste Befektetési Zrt. érte el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!