Energiahivatal: továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül

Gazdaság, 2021.03.08

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül, az áramért pedig csak Belgrádban fizetnek kevesebbet a fogyasztók a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) februári nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.

A szolgáltatók és a szabályozó hatóságok adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint a magyar lakossági fogyasztók továbbra is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak - hangsúlyozta a MEKH hétfői közleményében.

Februárban a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,46 eurócent volt kilowattóránként, ami a felmérésben szereplő fővárosok között a második legalacsonyabb ár, míg az uniós fővárosok között a legolcsóbb.

A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi a vezető pozícióját, a vizsgált fővárosok közül itt a legolcsóbb a földgáz, 2,83 eurócent kilowattóránként.

A vizsgálat a 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London áradatait hasonlítja össze, a vizsgált fogyasztók a fővárosok átlagfogyasztói.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!