Eurolikviditást nyújtó devizaswap tendert tartott az MNB

Gazdaság, 2020.09.25

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) eurolikviditást nyújtó devizaswap-tenderén minden banki ajánlatot elfogadott és 529 millió euró (192,21 milliárd forint) összegben kötött ügyletet október 1-ei lejárattal - közölte a jegybank pénteken.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a monetáris tanács szeptember 8-án döntött az eurolikviditást nyújtó devizaswap-tenderek alkalmazásáról.

Az akkori bejelentés szerint ezzel biztosítják, hogy a hazai FX swap piaci hozamok negyedév végi volatilitása érdemben csökkenjen, a hozamok összhangban legyenek a monetáris tanács által meghatározott rövid oldali kamatszinttel.

Az MNB annak érdekében, hogy a rövid oldali kamatok minden részpiacon és minden időszakban összhangban alakuljanak a tanács által optimálisnak tartott rövid oldali kamatszinttel 2020. szeptember 29-én és 30-án újabb eurólikviditást nyújtó swaptendereket tart - közölték pénteken.

Hozzátették, a negyedév végi swappiaci folyamatokra reagálva szeptember végéig nem tartanak forintlikviditást nyújtó swap-tendert, ebből a következő október 5-én lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!