Fejleszti budapesti üzleti szolgáltató tevékenységét a Ford

Gazdaság, 2021.03.31

A Ford budapesti központjában jön létre a vállalat üzleti megoldásokat kínáló nemzetközi hálózatának új tagja, a Ford Business Solutions Europe (FBS Europe) központ - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.

A szervezeti fejlesztés a Ford globális stratégiáját tükrözi, amely alapján szolgáltató központokba szervezi a tevékenységeinek egy részét. Az európai központ Budapesten lesz, a tervek szerint Magyarországról irányítják majd az FBS Europe összes tevékenységét a kontinensen - írták. A budapesti Ford Business Solutions Europe igazgatójává április 1-jével Dieter Rogmannt nevezték ki.

A 2018 óta már működő szolgáltató központ mostani bővítésével a szervezet működéséhez olyan pénzügyi, tervezési, értékesítési, marketing- és erőforrás-funkciók tartoznak, amelyek a Ford globális tevékenységeit is befolyásolják - írták. A közlemény emlékeztet arra, hogy Magyarországon a Ford az egyik a legnagyobb amerikai tulajdonú autóipari munkaadó. A budapesti mellett Szentendrén is tartanak fenn irodaházat, és összesen 624 magasan képzett mérnököt, közgazdászt foglalkoztatnak. A létszám a mostani átalakulással várhatóan tovább bővül.

A közlemény kitér arra, hogy a Ford egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik: jelenleg több mint 40 vállalat gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemei számára. A márka pozíciója erős a magyarországi gépjármű-értékesítésben: 9,1 százalékos piaci részesedése van az új személyautók szegmensében, és 32 százalékos részesedést szerzett a haszongépjárművek piacán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!