Felgyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése Csehországban

Gazdaság, 2019.09.05

Júliusban hét százalékra gyorsult a kiskereskedelmi forgalom éves szintű növekedése Csehországban. Júniusban ez a mutató 4,8 százalék volt - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal csütörtökön Prágában.

A naptárhatástól megtisztított éves szintű növekedés 4,6 százalék volt. Az idén júliusban két munkanappal volt több, mint tavaly júliusban.

A leggyorsabban, 20 százalékkal, továbbra is az internetes üzletek forgalma emelkedett. Jól ment a számítógépes üzleteknek, a sportcikkeket, ruházati cikkeket, lábbeliket és kozmetikai cikkeket forgalmazó boltoknak is.

Az élelmiszerboltok kivételével gyakorlatilag mindenfajta üzlet forgalma emelkedett - mondta Marie Bousková, a statisztikai hivatal szakigazgatója újságíróknak.

A számítógépeket és kommunikációs eszközöket forgalmazó üzletek forgalma 14,8 százalékkal, a sportolási és szabadidős használati cikkek eladásai 11,1 százalékkal, a ruházatokat és a lábbeliket áruló boltoké 9,6 százalékkal, a kozmetikai cikkeket forgalmazóké pedig 7,5 százalékkal emelkedett. A kizárólag élelmiszereket árusító üzletek forgalma 0,2 százalékkal visszaesett.

Az idei egész évre a statisztikai hivatal 4,2 százalékos kiskereskedelmi forgalomemelkedéssel számol a tavalyi 5 százalékos emelkedés után.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!