Felminősítette a csarnoképítő Metál Hungária Holding Zrt.-t a Scope Ratings

Gazdaság, 2022.09.14

Az eddigi B pluszról BB mínusz kategóriára javította stabil kilátással a csarnoképítő Metál Hungária Holding Zrt. hitelminősítését éves rendszeres felülvizsgálata során a Scope Ratings - tudatta a társaság az MTI-vel szerdán.

A szombathelyi székhelyű cég hitelminősítésének javítása a szilárd piaci pozíciót tükrözi az ágazatban, ami egyszerre segíti a rövid távú bevételnövekedésben, valamint a hitelmutatók jelenlegi egészséges szinten tartásában a kedvezőtlen makrogazdasági kilátások ellenére.

A Metál Hungária Holding Zrt. az egyik legjelentősebb szereplője a magyar építőiparnak, az ipari nagyberuházások elsőszámú beszállítói között van. Könnyűszerkezetes épületek kivitelezésére specializálódott szakcégként pedig számos meghatározó ipari, logisztikai és kereskedelmi, valamint közcélú létesítmény építésében vett részt 1996-os megalakulása óta.

A cég fejlődését mutatja, hogy eddigi legeredményesebb éve volt a tavalyi: árbevétele ugyanis egy év alatt 45 százalékkal emelkedett és meghaladta az 50 milliárd forintot, amely mellé 6 milliárd forintos EBITDA párosult. Üzemi eredménye 5 milliárd forintra nőtt a 2021-es 2,5 milliárd forintról. Adózott nyeresége 4,5 milliárd forint volt tavaly, az előző évi 2,5 milliárd forintot követően.

A Scope Ratings várakozásai szerint a Metál Hungária Holding Zrt. a következő években további erőteljes növekedésre számíthat, a hitelminősítő vállalat 2022-ben és 2023-ban egyaránt 60 milliárd forint feletti bevételre számít.

Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. vezérigazgatója, többségi tulajdonos a közleményben kiemelte: a vállalat megalakulása óta elsődleges a magas minőség, a pontos teljesítés és a szigorú pénzügyi fegyelem. Ennek is köszönhető, hogy számos Magyarországon aktív világvállalat állandó partnerévé tudtak válni, miközben ma már közvetlenül és közvetve több mint 1200 munkavállalónak biztosítanak folyamatos munkalehetőséget - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!