Fogfehérítő-hirdetés miatt vizsgálódik a GVH

Gazdaság, 2021.01.12

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást kezdett a BrightWhite fogfehérítő forgalmazói ellen, mert a hirdetésük megtévesztheti a fogyasztókat - közölte a GVH az MTI-vel kedden.

A versenyhatóság kifogásolja egyebek között, hogy nem minden esetben jelölték a termék ajánlói és a vállalkozások közötti gazdasági érdekeltséget.

A terméket ráadásul a Nemzeti Népegészségügyi Központ forgalomból kitiltottként tartja nyilván, tehát a gyanú szerint a hirdetések hamisan keltik a jogszerű forgalmazhatóság látszatát - írták.

A GVH rámutat: vélhetően a termék összetételéről szóló állítások sem megalapozottak, miképp a használatától várható eredmény, az egészségre gyakorolt hatás, illetve a piacelsőség sem. Valószínűsítik azt is, hogy a termék honlapján kizárólag a pozitív visszajelzéseket jelenítik meg. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható - jelezte közleményében a hivatal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!