Folytatódik a Tolna megyei munkaerőpiaci program

Gazdaság, 2019.07.09

A Pénzügyminisztérium (PM) által 5 milliárd forintos kerettel meghirdetett munkahelyteremtő támogatás mellett a Tolna megyei kormányhivatal idén is elindította mikro- és kisvállalkozásoknak szóló munkaerőpiaci programját.

Némedi Ágnes, a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetője a programokról tartott, keddi sajtótájékoztatón elmondta: a Lépésről lépésre fejlődni elnevezésű, Tolna megyei pályázattal a vállalkozások versenyképességének növeléséhez kívánnak hozzájárulni.

A pályázók 1-3 álláskereső legalább kétéves, teljes munkaidős foglalkoztatása esetén nyerhetnek el munkavállalónként kétmillió forintos támogatást gépekre, eszközökre, amennyiben a beruházás kedvezményezett településen valósul meg, további 500 ezer forint vehető igénybe. A vállalkozások az idei, 50 millió forintos keretre július 29-ig pályázhatnak elektronikus úton - tette hozzá.

A hivatal 2018-ban 80 millió forintos támogatással mintegy 40 munkahely létrehozását támogatta, a sikeres pályázók között volt építőipari vállalkozás, pékség, cukrászüzem - jegyezte meg.

Ismertette: a PM munkaerőpiaci programjában Tolna megyében eddig hét pályázó 125 millió forintos támogatást nyert el, köztük két szolgáltató, három feldolgozó-, egy építőipari és egy kereskedelmi vállalkozás. A program keretében 49 nyilvántartott álláskereső és egy közfoglalkoztatott számára hoztak létre munkahelyet, a cégek, vállalkozók emellett vállalták 156 munkahely megőrzését is a foglalkoztatási kötelezettség kétéves időtartama alatt.

Horváth Kálmán kormánymegbízott elmondta: 2010 és 2018 között Tolna megyében 86 900-ról 94 200-ra emelkedett a foglalkoztatottak száma, a nyilvántartott álláskeresők száma ugyanakkor 12 702-ről 5802-re csökkent.

Ugyanebben az időszakban 167 megyei munkáltató több mint kétmilliárd forintos központi támogatással 1120 munkahelyet hozott létre. 2016-tól a csaknem 200 millió forint megyei forrásból 50 munkáltató 125 munkahelyet teremtett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!