Fördős Attilát választották a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás elnökének

Gazdaság, 2018.12.01

Fördős Attilát, Vác polgármesterét (Fidesz-KDNP) választotta elnökének az Észak-Kelet Pest és Nyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás december 1-jén megtartott taggyűlésén - közölte a Váci Polgármesteri Hivatal szombaton az MTI-vel.

Az előző elnök, Gémesi György, Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) lemondott a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló társulás elnöki posztjáról, amit november 5-én jelentettek be.

Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én átvette a területen a szemétszállítás irányítását.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a taggyűlésen 84 település vezetője vett részt, 82-en szavaztak, közülük 64-en Fördős Attilát választották. A többi szavazatot - egy érvénytelen szavazat mellett - a kosdi polgármester, Kurdi Ferenc kapta.

Az új elnök elsődleges célja a minőségi szolgáltatás lehető legrövidebb időn belüli visszaállítása.

"Ennek feltételrendszere a finanszírozás, a költségszerkezet átvilágítása, a költséghányadok megtakarítási lehetőségének feltárása, és új vezető választása a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. élére" - mondta Fördős Attila a közlemény szerint.

Az átadás-átvételre december 31-ig sor kerül a volt és az új elnök között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!