Gépészeti tervező laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen

Gazdaság, 2018.11.14

A repülőgép alkatrészeket tervező és gyártó Diehl Aviation gépészeti tervező laboratóriumot létesített a Debreceni Egyetem (DE) gépészmérnöki tanszékén, a 12 tervező állomásból, 3D-s nyomtatót is magába foglaló labort szerdán adták át a műszaki kar épületében.

Gépészeti tervező laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen Pintér Ákos, az egyetem általános rektorhelyettese az avatáson azt mondta, az új laboratórium segíti azt az innovációs folyamatot, amelyet az egyetem a térség iparvállalataival alakított ki, a mérnökképzés színvonalának emelése érdekében.

A laborátadás alkalmából együttműködési megállapodást írt alá Szűcs Edit, a műszaki kar dékánja és Roman Damschke, a Diehl mérnökközpont vezetője a Diehl Aviation Hungary Kft. és az egyetem további kooperációjáról.

A vállalat és az egyetem 2013 óta ápol szoros kapcsolatot: a Diehl elsőként csatlakozott a gépészmérnöki duális képzéshez, és részt vett a 2015-ben indított járműipari folyamattervező specializáció tantervének a kidolgozásában, és a tantárgyi tartalmak meghatározásában.

A Diehl szakemberei ma is szerepet vállalnak a gépészmérnöki alap- és mesterszakos hallgatók oktatásában, több, a karon végzett mérnök dolgozik a társaság csaknem 600 embert foglalkoztató nyírbátori gyártóegységében, illetve 60 fős debreceni mérnökközpontjában - hangzott el a laborátadón.

A Diehl Aviation a Diehl Stiftung & Co. KG egyik üzletága, amely számos, repülőgépgyártáshoz kapcsolódó tevékenységet folytat vezető beszállítóként a repülőgépek rendszer- és kabinmegoldásai terén - ismertette Roman Damschke hozzátéve, hogy világszerte több mint 5400 ember foglalkoztatnak. Ügyfeleik közé tartoznak az Airbus, a Boeing, a Bombardier és az Embraer csakúgy, mint a repülőgépeket üzemeltető kereskedelmi és üzleti célú légitársaságok - tette hozzá.
(MTI)

Galériánk

Gépészeti tervező laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen Gépészeti tervező laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!