GFM: Nagy Márton egyeztetett a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségével

Gazdaság, 2023.01.26

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökségét. A megbeszélésen a felek áttekintették a hazai gyógyszeripari ágazat helyzetét, különös tekintettel a nemzetközi folyamatokra, a jövőben várható ágazati kihívásokra - tájékoztatta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményben az MTI-t csütörtökön.

Megállapítást nyert, hogy a magyar gazdaság versenyképessége szempontjából a gyógyszeripar - amely közel 30 ezer főt foglalkoztat és éves árbevétele mintegy 1000 milliárd forint - kiemelt ágazatnak minősül, különös tekintettel az exportképességre, a magas hozzáadott értékre, valamint az innovációs teljesítményre - írták a közleményben.

A szaktárca tájékoztatása szerint a felek egyetértettek abban, hogy szükséges az ágazat versenyképességét szolgáló célzott intézkedések elfogadása. Nagy Márton tájékoztatta a szövetséget, hogy folyamatban van a gyógyszeripar versenyképességét javító intézkedéscsomag kidolgozása, amelyben a szövetség által jelzett szakmai javaslatok is helyet fognak kapni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!