GVH: végrehajtható a G4S feletti irányításszerzés

Gazdaság, 2017.12.07

Végrehajtható a GaranSec Zrt. egyedüli irányításszerzéssel megvalósuló összefonódása a G4S Készpénzlogisztikai Kft., a G4S Biztonságtechnikai Zrt., valamint a G4S Holding Kft. felett, mivel az nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapítása szerint - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A hivatal közleménye szerint a GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást a tranzakció bejelentése után, mert a felek által benyújtott űrlap nem tartalmazott a versenyhatások értékeléséhez szükséges minden adatot.

Ismertették, hogy a GaranSec Zrt. a Garancsi István által irányított Garancsi-csoport tagja, a G4S-csoport pedig a G4S Készpénzlogisztikai Kft., a G4S Biztonságtechnikai Zrt., a G4S Holding Kft., valamint az utóbbi által irányított G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. vállalkozásokból tevődik össze.

A GVH rámutatott, hogy mind a Garancsi-csoport, mind a G4S-csoport foglalkozik takarítással, azonban együttes részesedésük alacsony a szolgáltatás belföldi forgalmából, nem éri el az 1 százalékot, így káros hatások nem várhatók.

Megjegyezték, hogy az összefonódással a Garancsi-csoport tevékenysége bővülni fog a G4S-csoport tevékenységeivel, amelyek közül egyes integrált biztonságtechnikai szolgáltatási tevékenységek elvileg összekapcsolhatók a Garancsi-csoport ingatlanhasznosítási tevékenységeivel, de a felek részesedése egyik piacon sem éri el azt a szintet, amely mellett káros versenyhatások lehetősége vetődhetne fel a portfólió bővülése miatt.

A Garancsi-csoport tevékenységei nincsenek sem átfedő, sem kapcsolódó viszonyban a G4S komplex készpénz-logisztikai szolgáltatási tevékenységeivel, ezért káros versenyhatásokra itt sem kell számítani - írta a GVH.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!