György László: Mol Limóval is utazhatnak a Tanítsunk Magyarországért program mentorai

Gazdaság, 2021.11.30

A Mol is támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Tanítsunk Magyarországért programját, a mentorok mostantól ingyen használhatják a Mol Limót mentorálási tevékenységükhöz Budapest vonzáskörzetében - jelentette be György László, az ITM államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta, a Tanítsunk Magyarországért programot három éve indították, hogy a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli települések 7-8. osztályos diákjainak segítsenek. A programba bekapcsolódó egyetemisták, a mentorok feladata, hogy támogassák a gyerekeket tanulmányaik sikeres elvégzésében, a továbbtanulásban, szakmaszerzésben, elsősorban azzal, hogy "kinyitják előttük a világot".

Hozzátette: az idei félévben 13 egyetem 888 mentora mentorál 95 településen 3362 diákot, a Mol Limót 40 mentor használhatja, 9 iskola elérésére. Jelezte: a Limo használatával a mentorok új szintre tudják emelni a programot, mert a távolság "többé nem állhat az élmények útjába". Emellett időt is spórolnak a mentoroknak azzal, hogy nem kell tömegközlekedéssel eljutniuk mentoráltjaikhoz.

Ratatics Péter, a Mol ügyvezető igazgatója az aláírás előtt arról beszélt, hogy az idén 30 éves Mol fennállása óta szorosan együttműködik az egyetemekkel, felsőoktatási intézményekkel, nemcsak az utánpótlás biztosítása, hanem különböző projektek, kutatások okán is.

Ugyanakkor az utánpótlás nem az egyetemeken kezdődik, ezért fontos, hogy olyan korban szólítsák meg a fiatalokat, amikor hatással lehetnek jövőjükre, és perspektívát tudnak adni az ambícióiknak - tette hozzá.

Kiemelte: ezért támogatják a Tanítsunk Magyarországért programot, amely 12-16 éveseket ér el a Budapesttől távolabbi településeken is. Elmondta, a Mol most 350 napnyi autóbérlésre ad keretet a mentoroknak.

Kalmár Olga, a program egyik mentora arról beszélt, hogy harmadik féléve mentorál Nyársapáton három lányt és egy fiút. Hetente találkozik velük, közös programokat szerveznek, és eddig tömegközlekedéssel tudott eljutni Nyársapátra, ami bő háromórás utazás volt. A Mol Limóval ez egyórásra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!