György László: ugyanabban az országban élünk, ugyanazokat a problémákat látjuk

Gazdaság, 2018.07.11

A versenyképesség javítását célzó jegybanki javaslatok 86 százalékban beépülnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) új stratégiájába - mondta György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az Inforádió Aréna című műsorában szerdán.

Hozzátette, a többi javaslatuk azért nem, mert a jegybank nem csak az ITM hatókörébe tartozó kérdésekben foglalt állást.

Ugyanabban az országban élünk, ugyanazokat a problémákat látjuk, nagyon hasonlóan - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a Pénzügyminisztérium (PM), a piaci szereplők és a kamarák is hasonló problémákat azonosítanak, és a javaslataik is igen hasonlatosak.

Kitért arra is, hogy fontos szemléletbeli változás következett be a közgazdaságtudományban és a gazdaságpolitikában. Nem a gazdasági növekedés az elsődleges cél, a versenyképesség a jólét fenntartható növelésének, az életminőség fenntartható javításának az eszköze - mondta.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács keddi ülésén áttekintette a Magyar Nemzeti Bank és az ITM javaslatait. A tanács korábban megvitatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságstratégiai javaslatait is, melyeket a kormányfő felkérésére készítettek el mintegy 1600 vállalkozás megkérdezésével. Varga Mihály pénzügyminiszter az ülést követően azt mondta, hogy a versenyképesség javítására kidolgozott elképzeléseket nyár végéig áttekintik, illetve egy-egy feladat elvégzéséhez felelősöket is hozzárendelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!