Harminc százalékkal nőtt tavaly a Garantiqa kezességvállalási portfóliója

Gazdaság, 2018.05.15

Az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási portfóliója tavaly elérte az 570 milliárd forintot, ami mintegy 30 százalékos növekedés az előző évhez képest - közölte a vállalat az MTI-vel, kedden.

A társaság kedden tartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a tulajdonosok elfogadták a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. éves beszámolóját és új tagokat választottak a vezető testületekbe.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 2017-ben 46,5 milliárd forintos mérlegfőösszeg mellett 2,5 milliárd forint adózott eredményt ért el. Az előző évben a mérlegfőösszeg 42,1 milliárd forint volt, az adózott nyereség 2,2 milliárd forintot tett ki.

A Garantiqa kezességvállalásával 2017-ben 700 milliárd forint hitelhez jutott több mint 30 ezer hazai kis- és középvállalkozás (kkv). A társaság kiemelt célja, hogy egyre több olyan vállalkozás részesüljön az állami kezességvállalásban, amelyek egyébként nem juthatnának finanszírozási forráshoz.

Búza Éva, a társaság vezérigazgatója kiemelte: a 2017-es adatok azt mutatják, hogy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. szolgáltatásainak gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb elérése érdekében már végrehajtott fejlesztések megalapozták a kezességvállalás iránti igény növekedését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!