Háromhavi mélyponton a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2019.07.11

A várt minimális növekedés helyett három hónapja la legalacsonyabb volt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, jelezve, hogy a munkaerőpiac a gazdaság teljesítményének romlása ellenére biztos lábakon áll.

A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 13 ezerrel, szezonálisan kiigazítva április óta legalacsonyabb szintre, 209 ezerre csökkent a július 6-án zárult héten az elemzők által várt 223 ezer helyett.

A segélyt kérők száma már 2015 márciusa óta áll 300 ezer alatt. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erejének jeleként értelmezik az elemzők.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlaga 222 500-ról 219 250-re csökkent. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 27 ezerrel, 1,723 millióra nőtt a június 29-én záródott héten. 2017 április eleje óta áll kétmillió alatt ez a szám, tükrözve a munkaerőpiac feszességét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!