Határozatképtelen volt a CIG Pannónia Életbiztosító hétfőre meghirdetett közgyűlése

Gazdaság, 2018.04.16

Határozatképtelen volt  a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hétfőre összehívott közgyűlése, mert a szavazatok több mint felét képviselő részvényes nem jelent meg a közgyűlésen - közölte a biztosító a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A megismételt közgyűlést - a 2018. március 14-én közzétett hirdetménynek megfelelően - április 27-én, változatlan helyszínen és napirendi pontokkal, azonos regisztrálási feltételek mellett tartják meg.

A biztosító közleménye szerint a megismételt közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága a BÉT honlapján
március közepén tette közzé, hogy a 2017-es üzleti év után részvényenként bruttó 10 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek. A biztosító a 2010-es tőzsdére lépése óta nem fizetett osztalékot a részvényeseknek.

A CIG Pannónia tavaly jó évet zárt, 2017-ben 2,598 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el, egy részvényre jutó eredménye 40,8 forintra emelkedett az előző évi 11,6 forintról.

A CIG Pannónia biztosítási díjbevétele csoportszinten elérte a 26,933 milliárd forintot 2017-ben, ami az előző évhez képest 42 százalékos növekedés. A nem-életbiztosítási ágazat díjbevétele 74 százalékkal, az életbiztosítási szegmensé pedig 28 százalékkal nőtt az IFRS szerinti kimutatások alapján az előző évhez képest. A részvénytársaság saját tőkéje az előző év végi 3,971 milliárd forintról 9,015 milliárd forintra emelkedett.

A CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír hétfőn kora délután 465 forintot ért, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 544 forint, a legalacsonyabb 204 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!