Hétfőtől kereskednek az MKB Bank részvényeivel a BÉT-en

Gazdaság, 2019.06.17

Hétfőtől kereskednek az MKB Bank Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Az MKB-részvények bevezetési ára 1972 forint, a papírokat a standard kategóriában jegyzik a tőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

Az MKB 100 millió darab, egyenként ezer forint névértékű, a teljes alaptőkét megtestesítő, 100 milliárd forint össznévértékű részvénysorozatát május 30-án vette fel a terméklistájára a tőzsde. A tőzsdei bevezetéssel egyidejűleg nyilvános részvényértékesítésre nem kerül sor.

A tőzsdei bevezetésről és a nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról a bank 2019. január 17-i közgyűlése döntött.

Az MKB bankcsoport a 2018-as évet 25,13 milliárd forint adózás utáni nyereséggel zárta, ami az előző évhez képest 31 százalékos növekedés. A mérlegfőösszege 1857,6 milliárd forint volt a tavalyi év végén, egy év alatt 9,2 százalékkal csökkent.

Az MKB jelenlegi fő tulajdonosai a Mészáros Lőrinc közvetett érdekeltségébe tartozó Metis Magántőkealap 35 százalékos és az RKOFIN Kft. 13,62 százalékos részesedéssel, továbbá a Szíjj László közvetett tulajdonában lévő Blue Robin Investments S.C.A. 32,9 százalékos és az Eirene Magántőkealap 9,99 százalékos tulajdoni aránnyal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!