Heti makronaptár - GDP-adatok is várhatók a jövő héten

Gazdaság, 2018.11.11

A jövő héten a harmadik negyedéves GDP-re (bruttó hazai termék) vonatkozó első becslése mellett a szeptemberi építőipari, és a második becslése alapján az ipari termelés kilencedik havi adatait is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Hétfőn az építőipar szeptemberi teljesítményének adata jelenik meg. Augusztusban 24,4 százalékkal nőtt az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz mérve. Az épületek építésének volumene 10,1 százalékkal, az egyéb építményeké 46,8 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit. Az előző havihoz képest 1,9 százalékkal volt nagyobb a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelés.

Kedden az ipari termelés szeptemberi adatának második becslését közli a statisztikai hivatal. Szeptemberben az ipari termelés munkanaphatástól megtisztított volumene 2,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a nyers adat 0,6 százalékos csökkenést mutat.

Szerdán a GDP harmadik negyedéves adatának első becslése jelenik meg. Az előzetesen közölt 4,6 százalékosnál 0,2 százalékponttal jobban, 4,8 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben az előző év azonos időszakához mérve. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 4,6, az előző negyedévhez viszonyítva 1,0 százalékkal nőtt.

Szerdán a mezőgazdasági árak szeptemberi adatai is közli a KSH.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!