Hitelminősítés - Standard & Poor's: a pozitív osztályzati kilátás a magyar gazdaság erőteljes növekedési kilátásait tükrözi

Gazdaság, 2020.02.14

A Standard & Poor's szerint a magyar államadósság-besorolás kilátásának pozitívra javítása a magyar gazdaság erőteljes növekedési kilátásait tükrözi.

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a hosszú és rövid lejáratú, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek befektetési ajánlású, "BBB/A-2" szintű besorolásának kilátását.

Ehhez fűzött indoklásában a cég kiemelte: azzal számol, hogy a magyar gazdaság erős növekedési környezetében is sikerül kordában tartani a makrogazdasági egyensúlytalanságokat.

Tavaly óta a magyar gazdaság növekedési üteme gyorsult, és meghaladta a Standard & Poor's várakozásait - áll az elemzésben.

A hitelminősítő felidézte, hogy 2019 első három negyedévében a növekedés elérte az 5,1 százalékot.

A cég közölte: 2019 egészére valamivel lassabb, 4,9 százalékos növekedést valószínűsít a magyar gazdaságban, de ez is a legerősebb növekedési teljesítmények között lesz az Európai Unióban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!