Hitelportfóliót vásárolt a MagNet Bank az UCB-től

Gazdaság, 2018.05.15

A MagNet Bank hitelportfóliót vásárolt az UCB Ingatlanhitel Zrt.-től, az új akvizícióval több mint duplájára növelte lakossági jelzáloghitelállományát - tájékoztatta a közösségi bank kedden az MTI-t.

A közlemény szerint az UCB Ingatlanhitel Zrt. által értékesített jelzáloghitelállomány követelésértéken 26 milliárd forint volt, ebből a teljesítő állomány 25 milliárd forint, a nem teljesítő pedig 1 milliárd forint. Ebből az állományból a MagNet Bank 54 százalékot vett át. A tranzakció lebonyolításában a KPMG Tanácsadó Kft. működött közre, mint az UCB Ingatlanhitel Zrt. kizárólagos pénzügyi- és adótanácsadója.

Az érintett teljesítő lakossági kölcsönszerződések április 27-től, szerződésállomány átruházás útján kerültek a MagNet Bankhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélye alapján. A tranzakció sikeresen lezárult, az érintett ügyfelek tájékoztatása folyamatos, a hitelfelvevők - változatlan kondíciókkal - mostantól a MagNet Bank felé tesznek majd eleget törlesztési kötelezettségüknek - közölték.

A MagNet Bank számára fontos, hogy értékalapú szemléletét érvényesíteni tudja a lakossági hitelezési piacon is. A mostani felvásárlással nemcsak hitelportfóliót vásárolt, hanem lehetőséget kapott arra is, hogy pár ezer új ügyfele számára más távlatokat nyisson a pénzügyi tudatosság és a társadalmi felelősség terén - emelte ki Fáy Zsolt, a MagNet Bank elnöke a közleményben. Az elnök szerint természetesen kiemelt szempont volt az is, hogy a bank a tranzakció révén érdemben növekedni tudott.

A nyílvános cégadatbázis szerint a 2 milliárd forint jegyzett tőkéjű bank mérlegfőösszege 2016-ban 123 milliárd forint volt, 1,8 milliárd forint adózott eredményt ért el. A megelőző évben adózott eredménye 508 millió forint volt, mintegy 109 milliárd forintos mérlegfőösszeg mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!