Hogyan készíts megfelelő névjegykártyát?

Gazdaság, 2022.07.15

A névjegykártya használata rendkívül fontos az üzleti életben. Éppen emiatt elengedhetetlen, hogy megnyerő formátumban készítsük el a sajátunkat.

Papír Vajon te tudod, hogy hogyan érdemes ezt megtenni? Kövesd az alábbi cikkünket, ahol bevezetünk téged ezen téma rejtelmeibe!

Legfontosabb információk

A jól használható, hatékony névjegykártya nemcsak az átadni kívánt adatokat tartalmazza rólunk. Igencsak lényeges elem a kivitelezésnél az is, hogy megfelelően illeszkedjen a cégünk arculatába. Így elérhetjük azt, hogy az összehangolt szín- és formavilággal a későbbiekben is össze tudják kapcsolni partnereink, hogy milyen cégnél tevékenykedünk.  

Ha szerencsénk van, akkor emellett azt is egyből tudni fogják, hogy milyen iparágban dolgozunk, és mi fogunk először eszébe jutni, hogyha azon a területen venne igénybe segítséget. Nemcsak papíralapú névjegykártyában gondolkodnál? Nézz szét a CardInMove digitális névjegyei között!

A szín és a formavilág mellett a logóra is fordítsunk nagy figyelmet! Egy megfelelően, esztétikusan kialakított logó sokat tud hozzáadni akár a névjegykártyákhoz, de a vállalkozás arculatához is. Így sokkal jobban fogod tudni erősíteni a brandet, és egy újabb kapcsolódási pontot képezhetsz a partnerekkel.  

Külön előny, hogyha a logó vizualitásában megjelenik valamilyen formában az, hogy mivel foglalkozik a cég. Ezt rendkívül ötletesen, kreatívan meg lehet oldani, így biztosan te is ki fogsz tudni találni majd valami megnyerő kombinációt.  

A kevesebb néha több

Könnyű beleesni abba a hibába, hogy túl sok információt akarunk szerepeltetni a névjegykártyán. Hidd el azonban te is, hogy nem ez a helyes irány! Sokkal pozitívabb eredményt fogsz tudni elérni, ha szellősebben, átláthatóbban készíted el a névjegyedet.  

Vagy ha idáig nem is jut el a történet, a vizuális elemek biztosan nyomot fognak hagyni benne. Egy túlzsúfolt névjegykártyánál erre pedig esélyed sincs, hiszen a szorosan egymás után következő szövegek nagyobb koncentrációt igényelnek, mire el lehet őket olvasni.

Így mindenképpen figyelj arra te is, hogy a névjegyed csak a legfontosabb információkat tartalmazza rólad! Ilyenek lehetnek többek között a név, a cím, a telefonszám, esetleg a beosztás, a logó vagy valami kis szlogen. Ha egy kicsit fel akarod dobni a névjegyed kinézetét, akkor piktogramokat is használhatsz az információk megjelenítéséhez. Így máris növelheted a vizuális élményt, és az esélyét annak, hogy a partnered emlékezni fog rád.

A méret és a nyomtatás fontossága

Bár a névjegykártyákat általában szabványos méretben szokták készíteni, ha szeretnél, akkor eltérhetsz ettől egy kicsit. Természetesen célszerű úgy kialakítani a névjegyünket, hogy az elférjen a klasszikus tárolási helyeken, de ha kicsit egyedibbet szeretnénk, akkor ne fogjuk vissza magunkat!

Érdemes úgy megtervezni a végső formátumot, hogy 5 mm-es margót hagyjunk. Ez a nyomtatásnál is jól jöhet, hiszen nem fogja levágni a szélét, de a kártyát is esztétikusabbá teszi. Használd ki te is a névjegykártyák által nyújtott előnyöket!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!