ingatlan.com: nőtt az érdeklődés az ingatlanpiacon

Gazdaság, 2019.01.23

Január első három hetében jelentősen nőtt az érdeklődés az eladó és a kiadó lakások iránt. Az ingatlan.com piaci portál MTI-hez szerdán eljuttatott elemzése szerint a magánszemélyek hirdetéseinél az egy eladó lakásra 84 százalékkal, a bérbe adandó ingatlanoknál egy lakásra 112 százalékkal volt több érdeklődő, mint a múlt év azonos időszakában.

Az ingatlanközvetítők kínálatában található hirdetéseknél az eladó lakóingatlanokra 56, az albérletekre 105 százalékkal nőtt az érdeklődők száma.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a közleményben rámutatott arra, hogy több tényezővel magyarázható az erős évkezdés. Példaként említi, hogy 2018-ban visszafogottabban indult az év, ezért a lakásvásárlási kedv idei élénkülése tavalyhoz képest még látványosabb.

Az ingatlan.com szakértője szerint a kereslet felfutásához az is hozzájárult, hogy a vevők további áremelkedésre számítva mielőbb szeretnék megtalálni a következő lakásukat, házukat. A fokozódó januári kereslet mellett a kínálat bővülése még várat magára.

A kereslet nagyobb része a nagyvárosokban koncentrálódik, az emelkedő árak miatt azonban a lakosság leginkább az olcsóbb ingatlanokat keresi. Balogh László szerint ezt az eladók sem hagyhatják figyelmen kívül, mert egy túlárazott ingatlan esetében hónapokat csúszhat az eladás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!