Irodaházakat vásárolt Bulgáriában a Wingholding

Gazdaság, 2018.03.12

A Wingholding Zrt. közvetett tulajdonában lévő szófiai cégek március 9-én üzletrészeket vásároltak a bolgár fővárosban; a két, együttesen 9,85 millió euró értékű tranzakció révén irodaházak kerültek a társaság tulajdonába - derül ki a Winholding BÉT honlapján hétfőn közzétett közleményéből.

A Gorba EOOD a Bulmag Real Estate EOOD 100 százalékos, a Yorven EOOD pedig a C3I management EOOD 100 százalékos üzletrészét vásárolta meg az Eurobank Bulgaria AD-val kötött hitelszerződések alapján felvett 6,36 millió euró hitelösszeggel.

A megvásárolt társaságok tulajdonolják a 770 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező BULMAG Office Building irodaházat, valamint a 8000 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező DXC Office Building irodaházat.

Közölték: a Wingholding ezzel a tranzakcióval megjelenik a nemzetközi piacon, ami illeszkedik folyamatos növekedési stratégiájába. A most megvásárolt irodaházak tulajdonlása és üzemeltetése során pedig tovább kamatoztatja hazai piacon megszerzett ingatlanfejlesztői és -befektetői tapasztalatát - tették hozzá.

A Wingholding decemberben arról adott hírt, hogy érdekeltségébe került az Euro-Center Óbuda Üzletközpont, valamint a szombathelyi Family Center Üzletközpont és Praktiker áruház ingatlana, az ügyletek együttes értéke 42 millió euró volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!