Ismét igényelhető nulla százalékos kkv-hitel az MFB-nél

Gazdaság, 2022.06.27

Újra igényelhetnek nulla százalékos hitelt pénzügyi stabilitásuk megőrzésére a Közép-Magyarországi régión kívüli kkv-k a Magyar Fejlesztési Banknál - tájékoztatta az MFB hétfőn az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a hitelprogram segítséget nyújt a vállalkozásoknak a háború és az infláció okozta bizonytalanság áthidalásához.

Az európai uniós forrású hitelt továbbra is elsősorban készletbeszerzésre, likviditásnövelésre, illetve a működési költségek finanszírozására lehet igényelni - jelezték.

A cégek minimum 1 millió, maximum 25 millió forint hitelre pályázhatnak, akár öt éves futamidővel; az igényelt hitelösszeg 100 százalékát kérhetik előlegként - ismertették a részleteket.

Tájékoztattak: az ügyfelet semmiféle kezelési költség vagy díj nem terheli a kölcsönszerződés megkötésével összefüggésben, egyedül a harmadik felet illető költségeket - például értékbecslés - kell megtéríteni.

A kölcsönkérelem az MFB Pontokon nyújtható be szeptember 30-ig. Feltétel, hogy az igénylőnek Magyarországon, de a Közép-Magyarországi régión kívül legyen bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!