Ismét lehet jelentkezni a Design Terminal tavaszi mentorprogramjába

Gazdaság, 2020.01.21

A Design Terminal kedden megnyitotta a jelentkezési lehetőséget a tavaszi mentorprogramjába, ahol különböző társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat - közölte a Design Terminal kedden az MTI-vel.

A szemeszterre február 29 -ig pályázhatnak a csapatok.

A tájékoztatás szerint a Design Terminal termék-, és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújt segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak iránymutatást, tanácsokat a vállalkozások.

Hangsúlyozzák, a program erőssége a startupokat segítő, hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat. A mentorálás során igazi családias közösség alakul ki a számos workshoppal, négyszemközti megbeszélésekkel, szabadidős, közösségépítő programokkal.

Emellett a Design Terminal közösségi irodát biztosít a csapatoknak, ösztöndíjat kaphatnak, megismerkedhetnek a legjobb hazai és külföldi befektetőkkel, illetve nagyvállalatokkal.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kapnak a női startup alapítók, 2020-ban folytatódik a tavaly nagy sikert aratott "#Womentoring" eseménysorozat - tájékoztatott a Design Terminal.

Felidézik, hogy a Design Terminal Mentorprogramjának 2019 tavaszi szemeszterében részt vett egy munkahelyi elégedettséget és stresszszintet mérő alkalmazást fejlesztő svéd startup, a program során új munkatársakkal bővítették csapatukat, és irodát nyitottak Budapesten. A program időszakában holland befektetői csoporttól félmillió eurós befektetést kapott az E-med4All csapata, akik szív- és érrendszeri telediagnosztikai szűrési rendszeren dolgoznak.

A tehetséggondozó programot, melyet 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntetett, hazai és nemzetközi nagyvállalatok mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogatja.

A Design Terminal Közép-Európa vezető innovációs ügynöksége, "Innovációs Bajnokokat" épít vállalati partnerségeken és üzleti tehetséggondozó programokon keresztül. A Design Terminal hét országban szervez inkubációs programokat, 2014 óta már 1000-nél is több startuppal és számos iparág vezető nagyvállalatával dolgozott együtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!