ITM-államtitkár: 3,5 százalékkal bővült az ipar termelés tavaly novemberben

Gazdaság, 2021.01.08

A magyar ipar nemzetközi versenyképességét és a kormány gazdaságvédelmi és munkahelyvédelmi intézkedéseinek hatásosságát mutatja, hogy az ipari termelés októberben és novemberben is meghaladta a koronavírus-válság előtti legmagasabb szintet - hangsúlyozta a legfrissebb adatokat értékelve György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A minisztérium pénteki közleménye emlékeztetett: az ipari termelés tavaly novemberben 3,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket.

A legnagyobb súlyú járműgyártás, illetve a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása bővült, a feldolgozóipari alágakban - köztük az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában - csökkent a termelés a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozó intézkedések miatt.

Az államtitkár hozzátette, hogy a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett bértámogatások eredményesen tompították a járvány negatív gazdasági hatásait és a beruházásösztönző támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy 2021-ben "kanyarban előzzünk", ugyanis több cég is nagy volumenű beruházást tervez Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!