ITM-államtitkár: folytatódik a beszállító fejlesztési program

Gazdaság, 2019.09.11

Idén is folytatódik a beszállító fejlesztési program, amelyben 3 milliárd forint keretösszeget különített el a kormány arra, hogy a kis- és közepes vállalkozások (kkv) nagyvállalati beszállítók legyenek - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért- és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

György László hozzátette: a legalább 5 kis- és közepes vállalkozáshoz (kkv) kapcsolódó külföldi illetve magyar nagyvállalatok szeptember 10. és október 10. között nyújthatják be pályázataikat.

A beszállítói fejlesztési program célja, hogy a kkv-k átvegyék a nagyvállalatoknál meglevő minőségbiztosítási eljárásokat, új technológiákat, és ezáltal még inkább versenyképessé váljanak - emelte ki.

Elmondta: a nagyvállalatok a megnyert pályázati összegeket csak a beszállítókra költhetik el és csak minősített esetben kaphatnak ők is támogatást. Amennyiben az ITM látja, hogy egy kkv-ban exportpotenciál van, a Külgazdasági és Külügyminisztérium intézményrendszerén keresztül segíti, hogy a vállalkozás nemzetközi piacokat találjon - fűzte hozzá.

Az államtitkár felidézte, a beszállítói fejlesztési program 2017-ben indult, azóta minden évben, így idén is 3 milliárd forintot tudnak a magyar vállalkozások fejlesztésére fordítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!