ITM: keddtől lehet regisztrálni a Divat & Design Pályázat előminősítésére

Gazdaság, 2020.11.24

Megjelent a 7 milliárd forint keretösszegű, a divat- és dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztését támogató pályázati felhívás, a vállalkozások a divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon regisztrálhatnak az előminősítésre, ami a pályázaton való részvétel egyik feltétele - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

Az ITM és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szakmai együttműködésének eredményeként megjelent felhívás (GINOP 1.2.14-20) célja a divat- és designipari tervező-gyártó kkv-k megújulását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása, ezzel működésük és munkahelymegtartó, valamint jövedelemtermelő képességük megerősítése.

A közlemény idézte György Lászlót, a minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárát, aki elmondta, a koronavírus-járvány igazolta azt a 2010 óta követett kormányzati megközelítést, hogy amit csak lehet, érdemes itthon gyártani, hiszen ezzel a hazai munkahelyeket és a magyar családok megélhetését támogatják. Ez Magyarország ellátásbiztonságának a záloga is: a járvány idején a textilipari szereplők voltak azok, akik elsőként álltak át a lakossági védőfelszerelések, vagyis maszkok gyártására - tette hozzá az államtitkár.

Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója a közleményben elmondta, a divat- és design ágazatban rejlő potenciál és a jövőbeli bővülés miatt a járvány idején kiemelten fontos a magyarországi kapacitások megvédése, versenyképessé tétele és ezzel egy időben az iparág számára a válság adta lehetőségek kihasználásának támogatása.

Közölték, a magyarországi piac mérete és adottságai miatt kiemelten fontos, hogy a sikeresen pályázó vállalkozások a támogatással növelni tudják exportjukat és nemzetközi digitális jelenlétüket is.

A fejlesztési források hatékony felhasználása érdekében a pályázaton való részvétel egyik feltétele az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. előminősítési igazolásának megszerzése. Az érdeklődők a divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon regisztrálhatnak, és jelezhetik az előminősítésen való részvételi szándékukat. A pályázat beadására az előminősítések birtokában 2021. januártól lesz lehetőség.

A felhívás a www.palyazat.gov.hu címen érhető el - olvasható az ITM közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!