ITM: még egy hétig lehet jelentkezni a WRO legorobot versenyre

Gazdaság, 2019.04.18

Még egy hétig lehet jelentkezni a World Robot Olympiad (WRO) legorobot nemzetközi verseny selejtezőire - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi legorobot építő verseny döntőjét 2019. november 8-10. között Győrben, a verseny hazai selejtezőjére április 26-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

A nemzetközi robotépítési és -programozási verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

A verseny a digitalizálás, a robotika és az ipar 4.0 koncepcióra épülő gazdaság által igényelt képességeket helyezi előtérbe. Nagymértékben hozzájárul a digitális és természettudományos, különösen a matematikai, algoritmizálási és programozási kompetenciák népszerűsítéséhez - írja közleményében az ITM.

A World Robot Olympiad az egyik legjelentősebb, több mint 60 országot és évente 20 000-nél több csapatot indító nemzetközi versenysorozat, amelynek a 16. világdöntőjét, első európai országként Magyarország rendezheti meg 2019-ben - közölte a szaktárca.

A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldaniuk a feladatokat.

A regisztrált csapatok 4 kategóriában és 6 korosztályban mérhetik össze tudásukat és kvalifikálhatják magukat a nemzeti döntőre, amely Tatabányán kerül megrendezésre 2019. július 10-11-én. A legjobban teljesítő csapatok a novemberi győri világdöntőn képviselhetik Magyarországot. Jelentkezni 2019. április 26-ig lehet a www.wro.hu honlapon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!