ITM: vezetőváltás az OFA élén

Gazdaság, 2020.07.01

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárának javaslatára 2020. július 1-jétől Nagy Ádám az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója - közölte az ITM szerdán az MTI-vel.

Nagy Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett okleveles közgazdászként, politológus diplomával is rendelkezik. Vezetői tapasztalatát 2014 és 2017 között a Magyar Államkincstár elnöki kabinetvezetőjeként, 2018 óta a Magyar Export-Import Bank Zrt. pénzügyi kabinetvezetőjeként szerezte.

A tájékoztatás szerint Karakó László leköszönő ügyvezető igazgató megbízatása nyugdíjba vonulása miatt 2020. június 30-án megszűnt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium köszöni a szervezet élén több éven át végzett áldozatos munkáját, nyugdíjas éveihez jó egészséget kíván - írják a közleményben.

Az OFA Nonprofit Kft. elsődleges feladata az azonnali beavatkozás a leépítések megakadályozása érdekében, emellett a munkaerő-piaci folyamatok követése, szükség esetén intézkedések foganatosítása. A szervezet az összes régiót lefedő hálózattal rendelkezik, így a helyi kihívásokra érdemben és gyorsan tud válaszolni. Az OFA közel 20 munkaerő-piaci programot gondoz jelenleg is, köztük hivatásos gépjárművezetői, informatikai, vállalkozóvá válást elősegítő képzéseket biztosít - közölte az ITM.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!