Januárban lassult a teljesítménycsökkenés az euróövezeti feldolgozóiparban

Gazdaság, 2023.02.01

Lassult valamelyest az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménycsökkenése januárban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán publikált végleges értéke alapján.

Az euróövezeti feldolgozóipari BMI végleges januári értéke az előzetessel megegyező 48,8 pont lett az előző havi 47,8 pont után.

A BMI 50 pont alatti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének csökkenését, 50 pont feletti értéke pedig növekedését jelzi. Januárban az euróövezeti feldolgozóipari BMI már a nyolcadik egymást követő hónapban tartózkodott az 50 pontos határ alatt.

Annak ellenére, hogy a gazdasági szereplők továbbra is a termelés és a beérkező megrendelések csökkenéséről számolnak be, az összkép már lényegesen kedvezőbbnek tűnik mint októberben. "Nem csak azért, mert a termelés csökkenésének üteme már a harmadik egymást követő hónapban mérséklődött, hanem mert az előttünk álló év kilátásait megítélő üzleti bizalmi index is látványosan javult ezalatt az idő alatt" - kommentálta a felmérés megállapításait Chris Williamson, az S&P Global Market Intelligence vezető közgazdásza.
https://www.pmi.spglobal.com/Public/Home/PressRelease/dae57ad463d84cf4b0fdbc300299ac5d
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!