Jelentős árbevétel növekedéssel számol idén a miskolci FUX Zrt.

Gazdaság, 2019.02.22

Jelentős árbevétel növekedéssel számol idén a miskolci FUX Zrt., a szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott társaság a tavalyi 13 milliárd forint után az idén 15 milliárd forintot meghaladó bevételt tervez - hangzott el pénteken a cégnél egy rendezvényen.

A tavalyi forgalom rekordnak számít a cég életében és több mint 5 milliárd forinttal haladja meg az előző évi bevételt. A jelentős növekedéshez hozzájárult, hogy a társaság sikeresen szerepelt nagy németországi tendereken, és olyan egyedi projektekhez fejlesztett speciális kábeleket, mint az Elba torkolatánál, vagy a gönyűi Duna-szakasz felett átívelő villamosvezeték építése.

Az 1991-ben alapított, magyar tulajdonú társaság vezérigazgatója, Barkóczi István az eseményen elmondta, hogy a Fux Zrt. ezidáig összesen 250 ezer kilométer hosszúságú szigetelt kábelt gyártott, amely 500 ezer kábeldobra fért el. Szemléltette, hogy a legyártott vezetékek hossza túllépte a Föld-Hold távolság felét, középtávú céljuk pedig a Föld-Hold távolság elérése.

Mint mondta: a cég mára a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált, és termékeivel piacvezető Európa számos országában, így Németországban, Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is. A FUX Zrt. jelenleg több mint 20 országba szállítja termékeit, gyártmányainak több mint kétharmadát exportálja. Jelenleg csaknem kétszáz embert foglalkoztat a társaság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!