Jelentős lehet az amerikai cégek negyedéves nyereségcsökkenése

Gazdaság, 2019.07.16

Jelentősen, 3 százalékkal csökkenhetett az S&P 500 amerikai tőzsdemutatóban szereplő cégek átlagos adózott eredménye a második negyedévben éves összevetésben - vélik a FactSet amerikai pénzügyi szolgáltató által megkérdezett elemzők.

Amennyiben beigazolódik az előrejelzésük, akkor a cégek profitja 2016 második negyedéve óta a legnagyobb mértékben csökkent az idén június végével záródott három hónapban.

A szakértők a borúlátó előrejelzésüket részben a globális gazdaság növekedésének lassulására, valamint az amerikai-kínai kereskedelmi viszályra alapozták.

Az S&P 500 indexben szereplő cégek közül már mintegy nyolcvan adott ki profitfigyelmeztetést, jelezve, hogy az elemzők által vártnál gyengébb negyedévet zárhatott. Ezek között található például a Netflix, az Adobe és a Honeywell International.

Megfigyelők ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy szakértők már az első negyedévi vállalati profitalakulás kapcsán is borúlátóak voltak, 4 százalékos nyereségcsökkenést prognosztizáltak, a visszaesés azonban jóval kisebb, 0,4 százalék volt.

A második negyedévről 24 cég hozta már nyilvánosságra eredményét, húsznak a profitja nagyobb lett a vártnál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!