Jelentősen emelkedett a Morgan Stanley profitja és bevétele a harmadik negyedévben

Gazdaság, 2018.10.16

Jelentősen emelkedett a Morgan Stanley amerikai bankcsoport bevétele és nyeresége a harmadik negyedévben.

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, a hatodik legnagyobb amerikai bank kedden kiadott gyorsjelentésében közölte, hogy nettó bevétele 9 milliárd 872 millió dollár volt a szeptember 30-án végződött három hónapban, éves összehasonlításban 7 százalékkal emelkedett.

Az adózott eredmény 2 milliárd 112 millió dollárt tett ki, 19 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A részvényesekre jutó nyereség 2 milliárd 19 millió dollár volt, 2017 harmadik negyedévéhez képest 20 százalékkal nőtt.

Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 1 dollár 17 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 93 centtel. A kiigazított részvényarányos nyereség ugyancsak 1 dollár 17 cent lett, míg egy évvel korábban 88 cent volt.

Elemzők 9,55 milliárd dolláros bevétel mellett 1 dollár 1 centes nyereségre számítottak a harmadik negyedévről a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltató kereskedési és értékesítési üzletágának bevételei 7,5 százalékkal 3,13 milliárd dollárra nőttek. Kötvénykereskedésből származó bevételei 1 százalékkal 1,17 milliárd, a részvénykereskedésből származók pedig 7 százalékkal 2,01 milliárd dollárra emelkedtek.

A New York-i tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben jelentősen emelkedett a Morgan Stanley árfolyama a vártnál jobb gyorsjelentésnek köszönhetőn, nyitás előtt másfél órával 2,83 százalékos nyereségben, 44,70 dolláron forogtak a részvények.

A Morgan Stanley részvényei bármely más nagy amerikai bankénál rosszabbul szerepeltek idén a tőzsdén. Az év eleje óta 17 százalékkal csökkent az árfolyamuk, az egy évvel korábbihoz képest a hétfőn elért 43,43 dolláros zárószint 10 százalékkal volt alacsonyabb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!