Jelentősen növelte árbevételét és adózás előtti eredményét a Hunguest Hotels

Gazdaság, 2018.11.09

A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetésében működő saját és partner hotelek 17,6 milliárd forint nettó árbevételt értek el 6,4 milliárd forint üzemelési eredmény (GOP) mellett szeptember végéig, az adózás előtti eredmény így 3,6 milliárd forint lett - tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A tájékoztatás szerint a Konzum közvetett tulajdonát képező Hunguest Hotels árbevétele így csaknem másfélszer nagyobb volt, mint 2017 első kilenc hónapjában, a vállalat adózás előtti eredménye pedig már szeptember végén kétszerese a tavalyi éves adózás előtti eredménynek. Várhatóan a tavalyihoz képest nagyságrendileg nagyobb árbevételt ér el a vállalat idén - közölték.

A Hunguest Hotels elérte azt a jövedelmezőségi szintet, ami középtávon lehetőséget teremt a magasabb színvonalú fejlesztésekre, így sok hotel esetében kategóriaváltásra, megújulásra és a betöltött piaci pozíciók megerősítésére kerülhet sor - közölte a Konzum.

A tájékoztatóban azt is jelezték, hogy a végleges, auditált és a közgyűlés által elfogadandó beszámoló számadatai eltérhetnek a most közölt adatoktól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!