Jelentősen növelte forgalmát a londoni központú Diageo

Gazdaság, 2021.07.30

Jelentősen növelte a forgalmát és a nyereségét az alkoholos italok egyik legnagyobb nemzetközi forgalmazója, a londoni központú Diageo - közölte a cég az MTI-vel.

A júniussal zárult üzleti évben a nettó árbevétel elérte a 12,7 milliárd fontot (több mint 5300 milliárd forint), vagyis az előző évhez képest több mint 8,3 százalékos a növekedés. A működési nyereség 74,6 százalékkal nőtt, ami 3,7 milliárd fontot (csaknem 1550 milliárd forint) jelent - írták.

A cég vendéglátóipari értékesítéseit a járvány jelentősen visszafogta, különösen az európai sörpiac csökkenése volt jelentős. Hozzátették, hogy a forgalom helyreállítását elősegítő 100 millió dolláros (csaknem 300 milliárd forintos) támogatásukból 11 országban 35 ezer vendéglátóhely részesült. A tavalyi befektetéseket többnyire kapacitásbővítésre, digitális fejlesztésekre, fenntarthatósági célokra fordították.

A vállalat vezetője a közlemény szerint elégedetten nyilatkozott az eredményekről. Kiemelte, hogy a jó pénzügyi mutatók mellett folytatódott a fenntartható növekedés megalapozása, sikerült kezelni a járvány okozta nehézségeket, és követni a fogyasztói igényeket.

A Diageo több mint 180 országban értékesít, világszerte ismert sör- és röviditalmárkák tartoznak a kínálatába. A céget a Londoni Értéktőzsdén (DGE) és a New York-i Értéktőzsdén (DEO) jegyzik. Négy üzleti szolgáltató központjuk egyike Budapesten működik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!