Jövő hét végén egész Békés megyében megszűnhetnek a madárinfluenza miatti megfigyelési körzetek

Gazdaság, 2020.06.29

Békés megye nagy részén elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a múlt héten, így újra zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások - olvasható a hivatal honlapján megjelent közleményben.

Mint írják, az intézkedés hátterében az áll, hogy május 15-e óta nem volt újabb madárinfluenza kitörés a megyében, azóta valamennyi, madárinfluenzával érintett gazdaságot fertőtlenítették.

A korlátozás három település, Békéssámson, Kardoskút és Orosháza esetén maradt fenn a szomszédos megyék kitörései miatt, ott a megfigyelési körzetek feloldása legkorábban július 9-én történhet meg.

Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, hamarosan a telepek újratelepítése is megkezdődhet - írják.

Békés megyében április végén jelent meg a madárinfluenza. Battonyán egy mintegy 23 ezer 500 egyedet számláló növendék hízópulyka-állomány, Nagykamaráson pedig egy csaknem tízezres törzslúd-állomány felszámolására volt szükség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!