Jövő tavaszra készül el a Sensirion új debreceni gyártócsarnoka és raktárbázisa

Gazdaság, 2024.05.28

Jövő tavaszra készül el teljesen a szenzorgyártó svájci Sensirion új debreceni gyártócsarnoka és raktárbázisa - mondta Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője a beruházás bokrétaavató ünnepségén kedden Debrecenben.

A cég gyártóüzeme, amelyben 2021-ben indult a sorozatgyártás, 7000 négyzetméterrel bővül, az ingatlanberuházás értéke mintegy 4,5 milliárd forint, és ugyanekkora összeget képviselnek az új berendezések, amelyeket a svájci cég telepít az üzembe. A raktárrészt már szeptemberben szeretnék használatba venni - ismertette Ábrahám László.

Az ügyvezető kiemelte, hogy a svájci cégcsoport elmúlt évi tőzsdei beszámolójából látszik, hogy az árbevétele nem nőtt, mégis a magyarországi beruházás megkezdése mellett döntöttek, mert a cég a jövőre készül.

Míg a cégcsoport árbevétele nem nőtt, a debreceni gyáré dinamikusan emelkedik, 2022-ben, 1,5 milliárd forint, 2023-ban 6 milliárd forint volt és folyamatosan új termékekkel bővül a termelésük. Ezt szolgálja a bővítés is, amellyel az eddigieket megduplázva, további száz új munkahelyet teremtenek - tette hozzá.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester hangsúlyozta: a Sensirion ma már igazi márkanév a hajdúsági vármegyeszékhelyen. Amióta jelen van a városban kiváló oktatási együttműködéseket valósított meg a Debreceni Szakképzési Centrummal és a Debreceni Egyetem különböző karaival - mondta Debrecen gazdasági ügyeiért is felelős alpolgármestere.

Szűcs Gyula, a kivitelező SZINORG Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ingatlanfejlesztést a XANGA Investment & Development cégcsoporttal együtt végzik és finanszírozzák. Az új high-tech gyártócsarnokot és raktárt a Sensirion egy hosszú távú bérleti szerződés alapján használja majd.

Herdon István, a XANGA Investment & Development cégcsoport vezérigazgatója azt emelte ki: Debrecenben óriási beruházások folynak, a Sensirioné talán nem a legnagyobbak közé tartozik, mégis nagyon fontos, mert innovatív, korszerű technológián alapuló, magas hozzáadott értékkel rendelkező ágazatot képvisel. A szenzortechnológia a jövő iparága, sikerre van ítélve - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!