Július 1-jétől törlik a Konzum-részvényeket a BÉT terméklistájáról

Gazdaság, 2019.05.24

Július 1-jétől törli a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. törzsrészvényeit a terméklistáról a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) - derül ki a tőzsde vezérigazgatójának BÉT honlapján pénteken közzétett határozatából.

A Konzum-részvényekkel utoljára június 24-én lehet kereskedni.

A kibocsátó április 24-én kérte részvénysorozatának törlését a tőzsdétől az Opus Global Nyrt.-be történő beolvadása miatt.

A társaságok közgyűlései áprilisban döntöttek a Konzum beolvadásáról az Opus Globalba június 30-al.

A Konzum és az Opus Global részvényeinek átváltását 2:1 arányban határozták meg. A cserearány megállapításakor a társaságok 2018. december 31-i fordulónapra számított IFRS szerinti konszolidált saját tőkéjét vették alapul, mely tisztítás nélkül a Konzum Nyrt.-nél meghaladta a 73,8 milliárd, az Opus Global Nyrt. esetében pedig a 280,4 milliárd forintot.

Az egy részvényre eső saját tőke meghatározásakor a társaságok saját tőkéjét csökkentették a nem ellenőrző részesedések értékével, illetve a Konzum esetében a tőzsdei társaság tulajdonában lévő Opus Global részvényekből származó átfogó eredménnyel (6,5 milliárd forint) is. Így a Konzum Nyrt. esetében az egy részvényre jutó saját tőke 154 forint, míg az Opus Globalnál 314,1 forint lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!